Industrieel interieur

De industriële stijl die veel mensen zal aanspreken, wordt gekenmerkt door een no-nonsens inrichting. Stoere accessoires en over het algemeen gebaseerd op oude fabrieksgebouwen uit de 20e eeuw. Ruw en zonder poespas. Minimalistische inrichting met functionele items zoals oude fabriekslampen en houten meubels. Industriële accessoires zijn uniek en hebben een functie.
De ontwerpen bestaan uit vele stromingen die elk weer hun eigen vormgevers hadden. Vanaf de jaren ’20 tot op heden zijn er veel ontwerpers geweest die hun bijdrage hebben geleverd. Neem de stoel van Gerrit Rietveld die heden ten dage nog steeds actueel is en nog veel wordt gezien als meubelstuk in bepaalde interieurs.

Industriële lampen

Industriële lampen kunnen een aanwinst zijn voor uw interieur. Zo’n lamp is bijvoorbeeld een stoere, nagebootste fabriekslamp, die vroeger in de fabrieken hing om de werknemers bij te lichten. Robuust met grote schroeven, in de kleuren grijs en zwart zijn ze helemaal aangepast aan deze tijd. Zo’n industriële lamp kan een aanwinst zijn voor uw huis en een toevoeging zijn aan zowel het moderne als het klassieke interieur. Wanneer er een stoere fabriekslamp wordt opgehangen in een strakke, moderne inrichting, zou dit een ware eye-catcher kunnen zijn.

Industriële vloerlampen

Naast een mooie hanglamp zijn er ook prachtige vloerlampen. Deze geven een geheel eigentijdse uitstraling aan het interieur. Ook een wandlamp met een industriële look zal helemaal tot zijn recht komen tegen een betonnen muur. Door in een design-interieur enkele van dit soort lampen te gebruiken zal de sfeer een geheel eigen aspect krijgen.

Tafellampen

Aan een tafellamp die de atmosfeer heeft van vroeger jaren, wordt vaak niet gedacht. Er zijn echter tafellampen die in de fabriekskantoren stonden en nu weer helemaal up to date zijn. De bureaulampen van weleer hebben vaak bewegende delen, zodat het werk goed bijgelicht kon worden. Deze lampen kunnen heel goed als tafellamp worden gebruikt en zal zeker een aanwinst zijn voor uw huis. Houten en metalen ontwerpen zijn in combinatie met een verweerde kap een trend op het gebied van industriële lampen. Wel zijn de lampen aangepast aan deze tijd en geschikt voor alle types lichtbronnen dankzij de moderne E 27 fittings.

Industriële lamp de aanwinst voor uw huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *